Facebook
Instagram @Helsingborgkampsport

OM TAEKWONDO

Taekwondo är Koreas nationalsport som spridit sig över hela världen. Korea har över 1,5 miljoner människor som tränar WT Taekwondo. I Sverige är Taekwondo den snabbast växande sporten strax efter innebandy.


Taekwondohistoria

Taekwondo är en koreansk kampsport och självförsvarskonst. Ordagrant betyder Taekwondo fotens och handens väg. Detta innebär även den dagliga kampen en människa utsätts för, som rent självförsvar. Taekwondo är en av de allra äldsta självförsvarskonsterna man känner till. Bevis på en tidig form av Taekwondo, kallad Tae-Kyon finner man i utgrävningar från Kogooryo Dynastin (37 före kristus). Formen utvecklades av ett primitivt folkslag för att försvara sig mot andra rivaliserande människor men även mot vilda djur.

Taekwondo som självförsvarskonst lägger större vikt på sparkar än någon annan kampstil. En korrekt utförd sparkteknik har mer kraft och räckhåll än det starkaste slaget. Målet att utveckla sparkarnas snabbhet och styrka är en av de faktorer som skiljer Taekwondo från andra stilar.

Eleven får även en grundläggande utbildning i slag och grepptekniker för att kunna klara av olika självförsvarssituationer som kan uppstå.


Fakta

Instagram @Helsingborgkampsport
Facebook

© Helsingborgs Kampsportklubb

Hemsida: Publiciteta&Co

Kommunikations- & hemsidespartner

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål.

Deny

OK