Utomhusträning startar den 15 april

shutterstock_132959051-150x150

 

 

 

 

Träningsstart utomhus
Från och med den 15 april kör vi igång utomhusträning. Det blir med särskilda restriktioner och säkerhetsåtgärder på grund av situationen. Vissa grupper får ändrade tider, detta beror på vissa svårigheter att boka nya träningstider.

Träningsschemat som gäller från den 15 april hittar ni här: Utomhusträning vt 2020

Vi har bokat konstgräsplaner på Hedens Idrottsplats, Laröds Idrottsplats, Maria Park, Rydebäck och Ödåkra.Det är stora ytor att röra sig på och underlaget passar bra till Taekwondoträning. Alla våra instruktörer ser fram emot att komma igång och vi är full instruktörsstyrka.

Träningsupplägg
Vi ändrar träningsupplägget något, till exempel ingen handskakning, ingen sparring och vi ska hålla distans till varandra. För de yngre grupperna 3-5 och 4-7 år så vill vi ha med föräldrarna i flera övningar tillsammans med era barn (ungefär som vanligt). Instruktörerna kan inte hjälpa till med stretchövningar med mera för de barn som inte har sina föräldrar med i 4-7 årsgrupperna.

För övriga grupper så vill vi att man tränar med samma partner hela träningen. Om man har syskon eller föräldrar som tränar i samma grupp så är det bäst att träna med dem för att minimera smittspridning. Om någon vill ha med sin förälder för att hålla mittsar så går detta bra.

Ni som har egna mittsar/sparkspadar får gärna ta med sig dessa till träningen och använda dem för att underlätta det praktiska med att bära med sig utrustning med mera.

Klädsel
På konstgräsplanerna kan man träna barfota eller med strumpor om det är fint väder. Var och en får bestämma om man vill ha skor när vi är utomhus. Det är ok att använda gymnastikskor men ni som har taekwondoskor använder dessa i första hand. Solglasögon är ok om det blir soligt likaså keps eller mössa.

Klädsel är dräkt för alla som har, ta med en tröja och extra träningsbyxor om det blir kallt. Vill ni köpa träningsställ, t-shirt eller huvajacka med klubblogga på så går det att beställa från sporttotal.se vill ni beställa klubbdräkt så mailar ni till helsingborgskampsportklubb@gmail.com i vanlig ordning så tar instruktörerna med sig till träningen. Alla byter om hemma före och efter träningen

Vid lätt regn så tränar vi, men blir det ösregn så måste vi ställa in träningen, vid inställning kommer vi meddela detta via mail senast en timme före träningstiden. Just nu ser väderprognosen solig och positiv ut för de kommande 10 dagarna.

Viktoriahuset/Planteringen, måndag, onsdag & lördag
Barn mellangrupp som vanligen tränar på måndagar kommer att träna på onsdagar kl 17.00-18.00 på konstgräsplan 1 på Hedens Idrottsplats. Barn nybörjargrupp som vanligen tränar på onsdagar fortsätter att träna på onsdagar kl 17.00-18.00 men på Hedens Idrottsplats.

Lilla Kamplaget tränar på måndagar kl 17.30-18.30 på fotbollsplanen vid Tallskogens utegym (Planteringen). Om någon från barn mellangrupp inte kan vara med på onsdagsträningen så är ni välkomna till måndagspasset istället tillsammans med Lilla Kamplaget, men meddela detta via mail så att vi kan planera.

Alla ungdomar och vuxna tränar på måndagar kl 17.30-18.30 på fotbollsplanen vid Tallskogens utegym samt på onsdagar kl 18.00-19.00 på konstgräsplan 1 på Hedens Idrottsplats.

Barn 3-5 år som vanligen tränar på lördagar kl 9.15-10.00 kommer att träna på konstgräsplan 1 på Hedens Idrottsplats kl. 9.30-10.15. OBS, lördagen den 9 maj tränar 3-5 åringarna på fotbollsplanen vid Tallskogens utegym.

Alla som tränar på Planteringen/Viktoriahuset tar med sig joggingskor i väskan, ibland kommer vi jogga som uppvärmning eller nedvarvning.

Maria Park, tisdagar & torsdagar 
I Maria Park tränar vi på konstgräsplanen som ligger vid Mariahallen.

Alla barn som är 4-7 år tränar på tisdagar kl 16.45-17.45. De barn som vanligen tränar på torsdagar 16.45-17.45 vill vi flytta till tisdagar också. Kan ni inte komma på tisdagsträningen eller om ni vill ha lite mer utmaning så är ni välkomna på torsdagsträningen kl 17.00-18.00. Det är viktigt att ni meddelar via mail hur ni vill göra så att vi kan planera med instruktörer med mera.

De barn och ungdomar som har tränat på tisdagar kl 17.45-18.45 och torsdagar kl 18.45-19.45 ska träna på torsdagar kl 17.00-18.00.

Laröd, fredagar
Förhoppningsvis får vi träningstider på en fotbollsplan på Laröds Idrottsplats vid Hittarpshallen på fredagar samma tider som vanligt, det vill säga kl 17.00-18.00 för 4-7 åringar och kl 18.00-19.00 för övriga. Mer information kommer.

Ödåkra, lördagar
I Ödåkra tränar vi på konstgräsplan nr 4 på Toftavallen. Det är samma tider som vanligt, det vill säga lördagar kl 12.00-13.00 för barn 4-7 år. Övriga grupper tränar kl. 13.00-14.00.

Rydebäck, söndagar

I Rydebäck tränar vi söndagar på konstgräsplanen vid Rydebäck Sporthall. Det är samma tider som vanligt, det vill säga söndagar kl 9.30-10.30 för barn 4-7 år. Övriga grupper tränar 10.30-11.30.

Träningsschema
Bifogat är det uppdaterade träningsschemat för utomhusträningen.

Gradering
Vi avslutar vårterminen med graderingar för samtliga grupper. Graderingarna planeras bli mellan den 25/5-31/5. När det är gradering så har vi ingen ordinarie träning. Mer information om graderingarna kommer att mailas ut längre fram.

Övriga regler
Är man sjuk eller har förkylningssymptom, rinnande näsa, hosta, ont i halsen med mera så stannar man hemma, detta gäller föräldrar såväl som barn, ungdomar och vuxna. Vill ni ta igen missad träning så går det bra att träna extra i någon annan träningsgrupp när man är frisk igen. Man ska vara symptomfri i två dagar före träningstillfället.

Alla håller så mycket distans till övriga barn, ungdomar och förälder som möjligt, minst två meter, vi kommer ha stora ytor att röra oss på.

Man använder samma mitts under hela träningen, efter träningen desinficerar var och en utrustningen noggrant (föräldrarna hjälper sina barn), kom ihåg att hålla minst två meters avstånd till varandra. Instruktörerna tar med sig ytdesinfektionsmedel som sprayas på.

Tvätta händerna före träningen, ta gärna med egen handsprit och sprita händerna före och under träningen.

Det kan med kort varsel komma nya rekommendationer eller restriktioner som påverkar vår träning. Eventuella förändringar kommer att mailas ut till alla medlemmar.

Vid eventuella frågor eller annat som ni vill ta upp på träningen så är vi tacksamma om ni gör detta via mail.

Sommarträning
Vi brukar vanligen ha sommarträning under juni, juli och augusti i Viktoriahuset/Planteringen. Förra sommaren var det rekordmånga som tränade. Vi planerar träning även denna sommar, mer information kommer. Om det finns tillräckligt intresse så är det möjligt att vi lägger sommarträning på fler platser i år. Ni som är intresserade av sommarträning i Laröd, Maria Park, Rydebäck och Ödåkra kan meddela detta via mail. Sommarträningen kommer mest troligen att hållas utomhus.
Vi ses på träningen!

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar