Terminsstart 1 september

Terminstart

Den 1 september startade vi höstterminen. Har ni bokat plats men inte fått kallelse till någon av extragrupperna som ni vill träna i så går det bra att maila, så lägger vi in er i önskad grupp.

Nya medlemmar

Nya medlemmar kan provträna en kalendervecka gratis.  Klicka här för gratis provträning När du har provtränat så bokar och betalar du en plats  via bokningssidan, klicka här. Höstterminens schema i pdf: Höstterminens träningsschema

Nya medlemmar kan träna i vanliga träningskläder, t-shirt och shorts/träningsbyxor. Om era barn inte har tränat tidigare så går det bra att vara med någon gång i början om de behöver ert stöd ( i 4-7 årsgrupperna så är en förälder/barn med och hjälper till).

Klädsel

Godkänd klädsel för befintliga medlemmar på träningen är:

  • hel klubbdräkt med bälte, vanlig vit dräkt eller sommardräkt (detta alternativ gäller i första hand)
  • Klubb t-shirt och taekwondobyxor eller svarta klubbshorts/svarta klubbtights.

Vill ni träna i t-shirt så är det alltså klubb t-shirt som gäller. Tillsvidare så beställer ni klubbkläderna från Sydsport i Ekeby: https://www.sporttotal.se/klubbshop/helsingborg-kampsport/

Klubbdräkter beställer ni via klubben, lättast via mail. Vi har alla basicdräkter i lager (sommardräkter och vanliga dräkter), 600 kr. Vill ni ha en tunn tävlingsdräkt så är det en beställningsvara, 1200 kr. Alla dräkter, skydd mm betalas via swish till nr 1231857366 , skriv vad betalningen avser och avsändare, ni visar betalningen till tränaren.

Föräldrar

Om det finns fler föräldrar som vill ha en aktiv roll på träningen så går det bra att maila till oss. Vi behöver alltid föräldrar som vill hålla mitsar mm. I de yngre barngrupperna med 4-7 åringar vill vi ha en förälder/barn som är med och assisterar träningen.

Föräldrar kan inte vänta inomhus i våra träningslokaler såvida man inte har en assisterande ledarroll.

Pandemin 

I ungdoms- och vuxenträningen i Viktoriahuset och Norrehedshallen kommer vi att ha munskydd på träningen. Ni kan ha engångs munskydd eller tvättbara munskydd. Vi kommer beställa hem fler tvättbara munskydd med klubblogga inom kort. Om någon vill ha munskydd på övriga platser så är det fritt fram.

Kom ihåg att stanna hemma från träningen om ni har sjukdomssymptom eller om någon i familjen har covid. Ni kan ta igen missad träning i någon av de andra träningsgrupperna. Vi vill inte behöva skicka hem förkylda barn, ungdomar eller vuxna från träningen, men kommer att göra så om det behövs.
Ett par saker som vi har eller kommer uppdatera höstens schema med:

Norrehedshallen b-hallen

På torsdagar kommer vi att ha tävlingsträning kl 17.00-18.00 för barn 8-11 år. Första tillfället är torsdag den 2 september. Efter passet så vill vi ha hjälp av några föräldrar att lägga träningsmattan åt sidan, tar 5-10 minuter om flera hjälper till. Ni som vill vara med i gruppen mailar in önskemålet så att vi kan lägga in er i gruppen.

Nivån är nybörjare, det vill säga alla barn som i lugn och ro vill lära sig grunderna i tävlingstaekwondo. Om det är någon som är yngre än 8 år men som vill vara med, då mailar ni önskemål om detta. Det gäller att man kan koncentrera sig på träningen. De barn som är med måste skaffa sig grundläggande skydd i form av armskydd, benskydd, suspensoar och tandskydd. Dessa skydd bör egentligen alla ha som har tränat minst en termin. Ni som har grundläggande skydd och som är intresserade av tävlingsträning bör även skaffa en kampväst och en hjälm. Ni beställer skydden via klubben.

Viktoriahuset

På lördagar med start från den 11 september kommer vi lägga in ett särskilt pomsae (mönster) pass för barn (t.om. 11 år). Denna träning är för alla som har minst grönt/orange bälte och som minst ska kunna mönster 1 (pomsae 1, Ill yang) vid nästa gradering. Om det är något barn som har lägre bälte men som redan tränar på mönster 1 så går det att vara med ändå. Ni som vill vara med på mönsterträningen mailar önskemål om detta. Långsiktigt är målet att vi även ska börja tävla i mönster.

Vi kommer från den 11 september att justera den vanliga tiden för barnträningen på lördagar till kl 9.45-10.45 (nybörjare och mellannivå) och mönsterträningen kommer vara kl. 10.45-11-45. Nu på lördag är det barnträning kl 10.00-11.00 i enlighet med schemat.

Laröd / Hittarpshallen

Vi lägger in ett extrapass i Hittarpshallen på tisdagar kl 17.00-18.00 för alla barn och ungdomar (lägsta ålder är 8 år) som har tränat minst en termin tidigare. Huvudträningen i Laröd är fortfarande på fredagar.

Tävlingsträning Viktoriahuset

Ni som vill vara med på tävlingsträning på torsdagar och söndagar i Viktoriahuset mailar önskemål om detta. Ni som tränar i kamplagsträningen får automatiskt kallelse till denna träning. Det är viktigt att man har samtliga skydd, man bör även skaffa e-strumpor, kampväst och visirhjälm (miniorer och kadetter upp till 14 år) eller vanlig hjälm.

De helger som vi är iväg på tävling eller träningsläger så har vi ingen tävlingsträning. Vi meddelar detta till alla som är inlagda i aktuell tävlingsgrupp.

Vi ses på träningen!

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar