All träning är inställd tillsvidare på grund av Corona

Hej alla medlemmar och målsmän,

Efter noga övervägande har vi beslutat att ställa in alla träningar under mars månad för samtliga träningsgrupper. Detta gäller med omedelbar verkan från dagens datum den 12 mars. Nytt beslut tas den 31 mars.

Vi följer med i rapporteringen kring viruset och de uppdateringar som kommer från Folkhälsomyndigheten när det gäller rekommendationer på hur man kan begränsa smittspridningen.

Vi har dialog med andra taekwondoklubbar i Skåne, Danmark och runt om i Sverige som hanterar frågan på motsvarande vis. I Danmark stängde de ner all träning igår kväll, idag har flera skånska klubbar stängt ner all sin verksamhet och likaså i Göteborg och Stockholmsområdet. Även en av de stora gymkedjorna har stängt alla sina gym från och med idag den 12 mars.

Det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Hälsan kommer först och taekwondoträningen får helt enkelt pausa lite. Vårterminen är slut den 30 april, det är 6 träningsveckor dit (ingen träning under påsklovet) tanken är att vi pausar vårterminen och återupptar den när vi vet mer om coronavirusets utveckling. Om allt är under kontroll så förlänger vi vårterminen med träning i maj och/eller juni.

Under tiden rekommenderar vi att ni tränar hemma med olika övningar och stretchar för att kunna sparka ännu högre när vi kör igång igen. Om någon vill ha sparkspadar till hemmaträning så går det att lösa.

Vi ställer även in det planerade besöket på JumpYard på lördag den 14 mars. Tyvärr vågar vi inte ta risken att gå dit. Vi är fullt medvetna om att barnen kommer att bli besvikna men vi kommer att hitta ett nytt datum när coronaläget har stabiliserat sig längre fram.

Mer info om Corona:
Vid funderingar och frågor gällande Coronaviruset finns information bland annat på 1177.se och www.folkhalsomyndigheten.se

Inga kommentarer än.

Skriv en kommentar